• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        26 éves vagyok. Már több, mint 3, 5 éve élek párkapcsolatban és több, mint 3 éve szedek fogamzásgátlót. Amikor elmentem a nőgyógyászhoz és kértem, h írjon fogamzásgátlót csupán vizelet mintát kért és megvizsgált. Nem küldött el vérvizsgálatra, holott tudomásom szerint kötelező lenne, mivel a trombózis veszélyét kimutatnák a vizsgálatok.

        Elsőre Trirgolt írt fel. Azt szedtem tavaly őszig. Aztán felírtak Lyndinettet. Azonban amióta ezt szedem feljött pár kiló. Az előző alkalommal rákérdeztem, h lehet-e ez az oka, de azt mondta az orvos, h ha mozgok, akkor nem.

        Azonban sokkal jobban odafigyelek magamra és a táplálkozásra is mint eddig és mégsincs változás.

        Azt hallottam, h a Yadine nevű fogamzásgátló lenne a legjobb, mert annak a legalacsonyabb a hormontartalma és ráadásul a tinikorom óta pattanásos bőrömön is segítene.

        A kérdésem az lenne, hogy mennyire veszélyes 3, 5 év alatt 3 fogamzásgátlót cserélni? Ráadásul úgy, hogy szeretnénk gyereket vállalni kb 3 év múlva.

        A Yadine tényleg ennyire jó?

        Válaszát előre is megköszönve,

        Üdvözlettel,

        Emese

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Emese!

        Ha nem válik be egy gyógyszer, akkor bizony váltani kell. A Yadine-nél még a Yasminelle-nek van ennél is alacsonyabb hormontartalma, és amiért másabb, hogy picit csökkenti a vízvisszatartást, így aki erre hajlamos, annak ez sokat segít, próbálja meg szerintem.

        Azonban a vérvétel tényleg jó lenne, kérheti is a trombózis hajlamra történő szűrést. Ha a családban volt már rokonnak trombózisa, akkor különösen fontos, és addig ne is váltos, amíg nem készül el az eredmény.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-22 21:41:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: