• Menstruáció elmaradása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!

        24 éves vagyok. 8 éven keresztül, szünet nélkül szedtem a Tri regol nevű fogamzásgátlót. Február végén miután beszedtem az utolsó gyógyszert megjött a menstruációm. Akkor úgy döntöttem, hogy nem szedem tovább a gyógyszert, mert néhány éven belül szeretnénk a párommal kisbabát, addig pedig szeretném, hogy a szervezetem kiürüljön a gyógyszertől. A problémám az, hogy sajnos február vége óta nem menstruáltam. Most már lassan április vége van, és kezdek aggódni.
        Mi lehet ennek az oka? Lehetséges, hogy a szervezetnek egy kicsit több idő kell ahhoz, hogy a művi, gyógyszer által előidézett menstruáció után saját maga beindítsa ezt a folyamatot?
        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel:

        P.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció kimaradása témában

        Kedves Hölgyem!

        A fogamzásgátló olyan hatással van a hormonháztartásra, hogy az abbahagyása után kell egy kis idő, míg a gátlás alól az felszabadul, akár 6 hónap is eltelhet. Ha 3 hónapig kimarad a menses, akkor kontrollra van szükség, mert lehet, hogy gyógyszeresen hozzák majd meg a vérzést. A gyógyszer egyébként nagyon hamar kiürül a szervezetből, ezért is kell minden nap szedni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-22 21:36:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: