• Babszem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor No/Ur! Szeretnem tanacsat kerni.35 eves leszek augusztusban.Volt 2 abortuszom. Az elsot nem vallaltam a masodik down koros lett volna, ezert elvetettem, majdnem egy eve. A minap voltam nogyogyaszati rakszuresen es a doktorno figyelmeztetett, hogy kifutok az idobol es hogy 35 evesen olyan kromoszomavizsgalat van ami veteles veszelyes.Elgondolkodtam rajta es valoban -babszem effektus lepett fel nalam. A gond csak az, hogy a mostani kapcsolatom meg csak 3.honap fele kozelit es nem merek a gyerekvallalas otletevel a paromhoz fordulni meg.Bar tudom hogy o az igazi szamomra.Kerdesem az lenne milyen vizsgalatokkal jar 35 ev felett a gyerekvallalas? Es fogamzas gatlon kivul es megszakitason kivul milyen vedekezesi modszer van meg? A magzatvedo gyogyszert akár fel evvel a gyerekvallalas elott is elkezdhetem szedni? Ha antibebi tablettat szedek akkor is? Vagy csak ha befejeztem? Elore is koszonom a valaszat! Nagyon varom!

        WEBBeteg szakértő válasza a késői gyermekvállalás témában

        Kedves Hölgyem!

        Szerintem ne akarjon elsietni semmit sem. 3 hónap nagyon kevés még egy közös gyermek felelősségteljes vállalásához. 35 éven túl sem késő még, és nem is biztos, hogy szükség lesz kromoszómavizsgálatra. Ezt nem kell mindenkinél elvégezni! Egyébként amniocentesisnek hívják.
        Magzatvédőt ráér akkor szedni, amikor elérkezik a tényleges tervezés is.
        A tabletta és a megszakítás mellett a méhen belüli eszközök biztonságosak, azonban ezeket elsősorban már szült nőknek ajánljuk.
        Ha úgy érzi, kezd közeledni az idő, hagyja abba a fogamzásgátlót, és alkalmazzon óvszert.
        De akkor vállaljon babát, ha már a kapcsolata stabil alapokon nyugszik. Nem ideális bár, de 40 évesen is lehet szülni, ne aggódjon.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 21:38:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 10:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: