• Sürgősségi fogamzásgátló hatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/

        Március 16-án  voltam együtt barátommal, első aktus után bevettem a Rigesoft sürgősségi tablettát.Utána még kétszer volt nem aktus köztünk, az utolsó 5 órára az első tabletta bevétele után.16 óra múlva bevettem a második tablettát.5 napra rá(március 20-án) vérezni kezdtem, 5 napig tartott.Április 10-én kellett volna megjönnie a menzeszemnek.Két napja terhességi tesztet csináltam, eredménye:negatív. Mennyire megbízható a teszt eredménye? Enyhe hányingert érzek, feszül az alhasam, derekam fáj. A tabletta miatt eltolódhat a menzesz kezdetének időpontja? A tablettának lehetnek ilyen mellékhatásai? Mennyire hatékony ez a tabletta? Elmegyek nőgyógyászhoz, csak érdekel az Ön véleménye is.Tudom nehéz látatlanban válaszolni.

        Válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a sürgősségi tabletta témában

        Kedves Kérdező!

        A terhességi teszt megbízható, ha a várt menses után csinálja (vagy az együttlét után kb. 14 nappal).

        A sürgősségi tabletta viszont összezavarja a mensest, és nem alkalmas fogamzásgáátló, vagy óvszer helyett védekezésre. Baleset esetén alkalmazza csak, mert igen nagy mennyiségű hormon van benne.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 20:12:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: