• Terhes vagy nem terhes

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor nő! 28 éves nő vagyok.5, 5 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát. Nem volt kapcsolatom, de szedtem. Aztán lett egy barátom, de annyira féltem a teherbe eséstől, hogy még bevettem egy esemény utáni tablettát is. Közben folyamatosan szedem a másik tablettát. A kérdésem az lenne, hogy ha véletlenül így is bekövetkezne egy terhesség, akkor azt kimutatná-e a teszt? Illetve lehet-e valamilyen egészségkárosító hatása ennek a sok hormonnak? Köszönettel: Szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Szilvia!

        Nem szerencsés bizony még esemény utáni tablettát is bevenni, amikor rendszeresen szedi a fogamzásgátló tablettát. Szerintem bízza rá magát nyugodtan, rendszeres szedés esetén nem fog teherbe esni, egyébként a teszt biztosan kimutatná.
        Ha ennyire nem bízik a tablettákban, akkor pedig használjon óvszert is, az legalább a fertőzések ellen is védelmet nyújt. Ne izguljon ennyire.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-19 23:22:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: