• Fogamzásgátló tabletta szünet nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

         

        Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e következménye annak, ha kimarad a 7 tablettamentes nap? A barátnőm ugyanis Lindynette 20 tablettát szed már 7 hónapja, és kiszámoltuk, hogy pont akkor van a 7 napos szünet, amikor nagyon nem jönnének jól a fájások...Kihagyható ez a 7 napos szünet? Folytathatja egyből az újabb levéllel (tehát egymás után 42 napig szedné, és akkor ezután lenne 7 nap szünet)? Ennek van valami negatív hatása? Illetve ez esetben valamikor kell védekezni valamilyen kiegészítő módon?

        Válaszát nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Így lehet eltolni a mensest, ahogy Ön leírta. Kiegészítő védekezésre nincs szükség ilyenkor. Amit érdemes tudni, hogy ilyenkor áttöréses vérzés jelentkezhet, ami teendőt nem igényel. Várhatóan az ezt követő ciklusban helyreáll a rendszer majd.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-15 22:29:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: