• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt válaszadó! Az a kérdésem lenne hogy milyen hatása lehet a fogamzásgátló drazsé késői beszedésének? Múlt hét kedden lázas beteg voltam és elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót amit szerda este pótoltam. A drazsé betegtájékoztatója szerint: "Az utolsó, be nem vett drazsét amilyen hamar csak lehet, be kell venni. A további drazsékat a szokásos időpontban kell bevenni. Ezen felül a biztonság fokozása érdekében nem hormonális fogamzásgátló módszerre van szükség a következő 7 nap folyamán." De ez a hét nap nekem túlnyúlik az aktuális levélen 1 nappal. A tájékozatató szerint:"Ha ez a 7 nap tovább tart, mint a jelenlegi csomagolás utolsó drazséja, új doboz szedése kezdhető, ha a jelenlegiben már nem maradt több drazsé. Két doboz szedése között nem szabad semmilyen szünetnek lennie." Igazából én nem terveztem megkezdeni a következő havi levelet, hiszen a barátommal a havi szünet alatt -ami bármelyik nap elkezdődhet- úgysem érintkezhetünk, és így már le fog telni a 7 nap, és a szünet után úgyis elkezdem szedni a következő havi fogamzásgátló drazsét. Bár évek óta ugyanezt a fogamzásgátló szert szedem, rendszeresen, mégis kétségeim vannak hogy a szünetem elteltével biztonságos lehet-e ígyis az együttlét? (csak a tabletta használatával) válaszát előre is köszönöm (és elnézést a hosszú levélért)

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Azért kell szünet nélkül szedni, mert így marad teljes a védettség. Ha szünetet tarta, akkor az első 2 hét alatt alkalmazzon kiegészítő védekezést is.

        A 7 napos szünetben egyébkén rendszeres szedés esetén teljes a védelem.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-09 15:00:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: