• Teljes védelem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kérdésem a követketkező lenne, 20 éves lány vagyok, most kezdtem el szedni a Lindynette20 fogamzásgátló tablettát, de nem a vérzésem első napjától, hanem a vérzés végét követő 2 napon, ekkor írta fel a nőgyógyászom és azt az utasítást kaptam, hogy már aznap kezdjem el szedni, de az első levél beszedése alatt nem lesz még meg a védelem, tehát más fogamzágátló módszert kell alkalmaznom. Ezt be is tartom, csak azt szeretném biztosan tudni, hogy az első levél végigszedését követően a 7 nap szünetben jelentkező menstruáció után kialakul-e már az a védettség, ami mellett már nincs szükség az óvszer használatára?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        A 7 napos szünetben kb. a 3-4. napon fog jelentkezni a megvonásos vérzés, és a 8. napon el kell kezdeni majd szedni a következő levelet függetlenül attól, hogy lesz-e vérzés még, vagy sem. Innen kezdve teljes lesz a védelem, és nem kell majd kiegészítő védekezésről gondoskodni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 10:52:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: