• Fogamzásgátló abbahagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nö! 19 éves vagyok és már közel 3éve szedem a Yadin nevü fogamzásgátló tablettát és abba szeretném hagyni mivel dohányzom és a vérnyomásom is magas és erre is szedek (Concor nevü) tablettát . Félek attól, hogy ha abbahagyom a fogamzásgátló szedését, akkor nem lesz rendszeres a menstruációm és pattanásos lesz a böröm. Ön szerint mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Szerintem először is a dohányzást kellene abbahagyni, ez a legfontosabb, hiszen a magas vérnyomás ilyen fiatalon sokkal több odafigyelést igényel. A fogamzásgátló szedéséről kérdezze meg a vérnyomását kezelő orvost, mert ő tudja, milyen betegség áll a háttérben. Mindenesetre ha nem szükséges a tabletta, akkor haggya abba. Lehet, hogy a menses nem fog egyből megjönni, de nagyon sok nőnek semmi problémája sincs ezzel. Ha mégis, akkor 3 hónapot várjon, és utánna forduljon orvoshoz. A bőre legfeljebb átmenetileg lesz pattanásosabb, ez majd vissza fog állni idővel. Addig is használhat enyhe hámlasztó hatású rázókeveréket, szárító krémeket, és mindenképpen gondoskodjon a fényvédelemről, akkor az esetleges barna pöttyök sem maradnak majd a pattanás után. Csak egy kis türelem kell majd, és helyreáll.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-06 10:40:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: