• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr! 47 éves vagyok még minden hónapban 21 naponként menstruálok. Már gyógyszert nem szedek évek óta.Szeretném tudni hogy leköttethetem e magam, én már nem akarok babát, elváltam.Van egy barátom és mi már nem akarunk kockáztatni, most hüvelyi kupot használunk.Szeretném tudni mi a feltétele a mütétnek.Köszönettel Hanna

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hanna!

        Igen, kérheti a meddővé tételi műtétet, 2006 óta minden 18 éven felüli nő dönthet erről szabadon.

        Tudnia kell azonban, hogy ez egy műtét, annak szövődményeivel, és bizony végleges megoldás. Hibaszázalék természetesen itt is van, extrém ritkán de előfordulhat terhesség is, ha a szervezet "kijavítja" a petevezetőt, bár ez elhanyagolható.
         A műtét költsége Önt terheli, ezt az adott intézmény szabja meg, ahol a műtétet szeretné kérni.

        Érdemes azonban elgondolkozni egyéb fogamzásgátlási módszereket, amit legjobb szívvel ajánlok az a Mirena, ami egy hormon tartalmú méhen belüli eszköz. Az egész szervezetet érintő hatása minimális, mert a hormon helyi hatással segíti ez eszköz működését. A leghatékonyabb fogamzásgátlási módszert jelenti, 5 évig a helyén maradhat (eddig tart a hormon hatása), ekkor cserélhető, és ne jelent végleges megoldást. Sok előnnyel is jár, az alábbi oldalon bővebben is olvashat erről a módszerről.

        Hormontartalmú méhen belüli eszköz

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-04 09:58:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: