• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Szeretném a segítségét kérni.Március 19-én menstruációm első napján elkezdtem szedni a Novynette fogamzásgátló gyógyszert.Március 23-án együtt voltam a párommal védékezés nélkül.Utánna még egy hétig volt vérzésem és a mai napig van egy kis barnás folyásom,de a gyógyszert azóta is szedem.Mennyi az esélye annak,hogy teherbe estem?

        Előre is köszönöm:Henrietta

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Henrietta!

        Én mindig a biztos 2 hetet szoktam javasolni, amikor már nem kell védekezni a fogzásgátló elkezdése után. Vannak, akik már egy hét alatt, sőt egy nap alatt kialakuló védelmet gondolnak. Ezért úgy gondolom nincs oka aggodalomra, a pecsételő vérzés viszont az első 3 hónap alatt gyakori. Ennyi idő kell ahhoz, hogy beálljon a ciklus a gyógyszerrel. A 7 napos szünteben pedig várható a megvonásos vérzés, de ez nem lesz olyan erős, mint a rendes menses, ettől nem kell majd megijedni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-04 09:49:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: