• Jókor kezdtem el szedni a fogamzásgátló tablettát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Huszonévesem TRi-Regolt szedtem, melytől semmi bajom nem volt(hízás, vérezgetés....). Majd abbahagytam a szedését és később szültem két gyerkőcöt ( 2004 és 2006-ban). Most ismét gyógyszert írattam fel, a nőgyógyászom a Lindynette 20-at ajánlotta. Tudtommal a vérzés első napján kell az első szemet bevenni. Nekem viszont az a gondom, hogy vasárnap már volt egy minimális pecsételő vérzésem, majd kedden is, szerda reggel pedig úgy nézett ki, hogy megjött. Így aztán bevettem az első szem tablettát, de a menstruációm azóta sincs meg. Hozzáteszem, hogy mióta szültem, többször is előfordult már, hogy egy hétig volt pecsételő vérzésem, vagy éppen csak annyi volt, hogy pisilésnél észrevehető és a következő héten jött meg rendesen. A kérdésem az lenne, hogy akkor most bevegyem reggel a következő szem gyógyszert vagy mitévő legyek. Lehet gondom abból, ha mostmár elkezdem szedni folyamatosan? Egyébként mindig ötödike körül szokott megjönni a menszeszem.

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Szerintem ha már elkezdte szedni, akkor szedje végig. Nem írja, mikor volt az utolsó mensese, de mivel mostanában volt várható, annyira nem fog bezavarni a tabletta. Mindenesetre azt érdemes tudni, hogy a első 3 hónapban gyakran lehet pecsételő vérzés, ettől nem kell megijedni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-02 14:32:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 15:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: