• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         Tisztelt Doktor Úr/Nő!

         

         A fogamzásgátló (Lyndinette 20) szedésének 12. napján pár csepp barnás folyást észleltem, ami azóta is tart (6 napja). A mennyisége nem nagyon változik, kb ugyanannyi, pár csepp. Hasonlít ahhoz a váladékhoz, ami a menstruációm kezdetét szokta jelezni. Az lenne a kérdésem, hogy akkor ez közti vérzés? És stressz kiválthatja? Mert a tablettát rendesen beszedtem, és már 9. hónapja szedem, eddig nem taoasztaltam hasonlót. Esetleg állhat más a háttérben (gombás fertőzés vagy méhszájseb)? És mennyi ideig tarthat ez? És ilyenkor a védettség gyengül? Mikor kell orvoshoz fordulnom vele, ha egyéb tünetem nincs? Várjam meg a következő ciklust, hogy akkor is előfordul-e?

         

        Köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha a következő ciklus alatt nem lesz hasonló panasz, akkor nincs teendő. Ha ismétlődik a vérezgetés, akkor lehet, hogy gyógyszert kell majd váltania. Ha folyás is van, esetleg panaszok, mint irritáció, viszketés, akkor lehet, hogy fertőzésről van szó, és egy vizsgálatra el kellene mennie.
        A védekezés nem csökken, mert peteérés a hormonális hatás miatt nem következik be.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-30 09:38:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: