• Mell-és derékfájdalom két menzesz között

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        Közel 8 éve szedek fogamzásgátló tablettát. Többet is kipróbáltam már, de mindegyiknél tapasztaltam valamilyen mellékhatást. Jelenleg Yadine-t szedek. Az elmúlt kb. fél évben menzesz előtti 2-3. hét között nagyon fáj a mellem és a derekam. Nőgyógyászom azt tanácsolta, hogy ne váltsak gyógyszert, hanem a "nagymamám vízhajtói közül vegyek el, pl.: Furosemid-et és azt szedjem ebben az időszakban", mert a mellfájdalom a testben felgyülemlett  vízből fakad.

        Ön mit javasolna a mell-és derékfájdalom megelőzésére? Fogamzásgátló váltása megoldást jelenthet? Tényleg hatásos lehet vízhajtó szedése? Én inkább valamilyen gyógyteára, pl.: csalánra gondoltam. A derékfájásom miatt urulógus vagy esetleg reumatológus felkeresését javasolná?

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló mellékhatásai témában

        Kedves Hölgyem!


        Nem tudom, vajon a váltás segítene-e a panaszok csökkentésében. A mellfájdalmat okozhatja mastopathia is, ami az emlő mirigyes állományának változását jelenti, és fájdalommal járhat, erre a fogamzásgátló hajlamosíthat. A derékfájdalomnak is rengeteg oka lehet, ebben is igaza van. Amit én semmiképpen sem javasolnék, hogy vízhajtót szedjen! Nemhiába receptre kapható gyógyszerekről van szó, Ön jól érzi, hogy ez nem megfelelő kezelés. A csalán viszont nagyon jó megoldás lehet, ha valóban a vízvisszatartás okozza a panaszokat. Kúraszerűen lehet inni naponta kb. másfél litert, de egy hónap után tartson szünetet egy hónapig.
        Ha ez sem segít, akkor felmerül, hogy a tabletta nem az Önnek kitalált fogamzásgátlási módszer, ezen is gondolkozzon majd el.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         

        Kedves Kérdező!

        Semmiképpen ne vegyen be vízhajtót. (főleg Furosemidet ne!) A Yadine egyébként is rendelkezik vízhajtó hatással (bár ez meglehetősen kis mértékű) Abban az esetben ha a panasza hátterében kizárható reumatológiai vagy urológiai eltérés fogamzásgátló váltás indokolt.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-25 14:58:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés