• Tanácstalan

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Tanácstalan vagyok. Szeptemberben műtéttel távolították el a hurkot, mert folyamatosan véreztem, akkor megcsinálták a szövettani vizsgálatot és egészségügyi küretet. A szövettan nem mutatott ki semmi gondot, csak annyit, hogy a változókornak megfelelő tüneteim vannak. 42 éves vagyok. Felírtak Azália nevű fogamzásgátló tablettát. Egyszer betegedtem meg rendesen, de utána előbb jött meg és sokáig vérezgettem. Igaz a betegség alatt is kis mértékű volt, annyira, hogy nem kellett egészségügyit használnom. Majd 7 hétig semmi. Most újra beteg vagyok és szinte minimális a mennyisége. Ráadásul még a műtét előtt is teljesen más színű lett a vérzés, és azóta is. Már szégyellek visszamenni az orvoshoz. Ezért kérem tanácsát mit tegyek. És ha el is megyek tudnak ezen változtatni, vagy bele kell törödnöm, hogy tényleg elértem a változókort. Ráadásul mióta gyógyszert szedem folyamatosan hízom, pedig nem eszem többet, mint előtte és mozgok is. Már az ételeim mennyiségét is lecsökkentettem. A fejem is szinte mindennap fáj, rossz a közérzetem, feszültebb, idegesebb vagyok. Előre is köszönöm szíves segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves 42 éves!

        Én nem szedném a gyógyszert, mivel hízik és vérzik mellette. Tehát ezt el kellene felejteni. Sokkal jobb módszert javaslok, mivel 40 év felett egyébként sem igazán javasolt a fogamzásgátló szedése. A módszer pedig a Mirena, méhen belüli hormonális fogamzásgátló eszköz.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 13:59:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: