• Kérdés Dr. Farkas Ágneshez! Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.Farkas Ágnes!

        Most kezdtem el szedni az ujabb levél fogamzásgátlót és a levél elsö hetében hányás és hasmenésem volt(4.nap).Ez szombaton történt éjszaka, többször is hánytam, a gyógyszert este 9kor vettem be és éjfélkor volt erös hasmenésem és hányásom, virus okozhatta, mert másnap(vasárnap) is volt.Elötte nap és aznap is szeretkeztem a párommal, elment bennem. A szemet pótoltam vasárnap reggel 9kor(ez 12 óra az esti bevételtöl számolva).Vasárnap délelötti szem bevétele utána 5 órára rá volt egy kevés hasmenésem még, de gondolom az felszivodhatott. A vasárnap esti gyógyszert nem vettem be, mivel egy szemmel kevesebb lett volna.Ettöl kezdve hétfön is és most is reggel 9kor szedem be, mert voltam nögyógyásznál, és ö mondta, h akkor ne keverjek be ebben a ciklusban és szedjem most be délelött. Azt szeretném megkérdezni, hogy az esti bevételtöl számolva a hányásig eltelt közel 3 órában nem szivodott fel teljesen a gyógyszer attól még lehetek terhes? Tehát petesejt érhetett meg? Vagy lehetetlen, hogy amire megérik a petesejt addigra a himivarsejtek elpusztulnak? De pótoltam, csak  másnap este nem vettem be.Ettöl nem fogant meg baba ugye? Csak a hatékonyság csökkent, amit keigészitö védekezéssel kell pótolni? A helyzetem nem olyan, mint aki elfelejti bevenni, és utána szeretkezik a párjával, pont forditva, gondolom ebböl nem lehet igy visszamenöleg probléma, mivel a gyógyszer megelözésre van, és bennem akkor volt annyi hormon, hogy megvédjen a teherbeeséstöl.Kérem nyugtasson meg, mert nagyon ideges vagyok, hogy emiatt teherbe eshetek, pedig az orvos is megmondta, hogy nem lehetséges.

        köszönettel: K.Éva

         

        Ui:Én irtam levelet Önhöz, csak a részleteket elfelejtettem megemliten, emiatt elnézését kérem, és köszönöm a válaszát elöre is!

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Éva!


        Köszönöm én is, hogy írt ismételten, így már világosabb a helyzet.
        Ne aggódjon, nem lehetett terhes, a gyógyszert még éppen időben pótolta. Szerintem legközelebb ha az estit is beveszi (így eggyel kevesebb szem lenne, amit egy másik levélből pótolhat), nem zavarodik meg a ciklus, de ez már részletkérdés.
        Ne izguljon, igaza van orvosának, nem eshetett teherbe.
        A kiegészítő védekezés azért most egy hétig még elfér a biztonság érdekében.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 16:26:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 08:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: