• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő,

         

        A kérdéseim a következők lennének:

        - ha megjött a menstruáció akkor biztos lehetek e abban hogy nem vagyok terhes?

        - Pharmatex-nek az Ön véleménye szerint mi a megfelelő használata?

        - ha fogamzásgátlót szeretnék feliratni, akkor a nőgyógyásznál milyen vizsgálatot kell kérni ill. milyen vizsgálaton kell átesni?

        - mi a véleménye a fogamzásgátló injekcióról? (ami idővel vérzéskimaradást okoz tudomásom szerint), ajánlja e, ill. kedvezőbb e a hagyományos gyógyszernél?

        Válaszát köszönöm

        Üdv.

        Diana

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló injekció témában

        Kedves Diana!


        Az injekció nem a legtökéletesebb megoldás magas hormontartalma miatt, emellett gyakran okoz vérzészavart is.
        Fogamzásgátló szedése előtt lesz egy rákszűrés (akkor ha egy éven belül nem volt), vérvétel szükség esetén így szűrni lehet, hogy nincs-e fokozott kockázata trombózisra, és a májenzimeket is ellenőrizni lehet. Itt persze az egyéb betegségeket, stb. is figyelembe kell venni.
        A Pharmatex megfelelő használat mellett viszonylag jó hatású készítmény, de közel sem a legbiztonságosabb, inkább szükség esetén kiegészítő védekezésre alkalmas, vagy biztos ciklusismeret mellett a nem termékeny napokon elegendő lehet.
        Terhesség alatt nagyon ritka, hogy valakinek normális mensese jelentkezne.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-15 19:19:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 15:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés