Hirdetés
      • Menstruáció eltolása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr/nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy most kezdtem el szedni (életemben először) fogamzásgátlót, Lindynette 20-at. Ma tartok a 6. szemnél. Viszont az a barátommal elég ritkán tudunk találkozni, mivel külföldön él, és pont abban az időszakban találkozunk, amikor a 7 napos szünetet kéne tartanom. A kérdésem az lenne, hogy okozhat-e nagyobb problémát ha már elsőre eltolnám a menstruációm, oly módon, hogy tovább szedem a következő levelet és csak utána tartok 7 nap szünetet? A 21 tabletta után ilyen módon is 99%osan védve leszek? (a szünet kihagyásával) A másik kérdésem pedig az, hogy a menstruációm olyan 3-6 napig szokott tartani, de az utolsó 2 nap már csak pecsételő vérzés. Viszont most a 6. napon sem pecsételő, hanem időnként (főleg a tabletta bevétele utáni órában) inkább vér jellegű. (a mennyisége mondjuk inkább pecsételő és nem is folyamatosan van). Úgy tudom, hogy az első hónapban ez a levél végéig normális, de a 21.tabletta után mindenképpen el fog múlni akkor is, ha nem tartok szünetet? Köszönettel, egy 19 éves lány!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció eltolás témában

        Kedves Hölgyem!


        A tabletta szedése alatti első 3 hónapig előfordulhat vérzési rendellenesség, a pecsételés is normális.
        Mivel ilyenkor hagyni kell a szervezetet, hogy beálljon a tabletta hatása nem szerencsés, ha már rögtön az első ciklust eltolja, de max áttöréses vérzés, pecsételés lesz a következménye. Azt, hogy vajon a 21. szem után a pecsételés elmúlik-e nem lehet sajnos választ adni, mert ezt nem tudhatjuk előre. A védelem megmarad, a meneses első napján elkezdett gyógyszer hatása 2 hét múlva teljesen kialakul.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-15 19:05:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés