Hirdetés
      • Fogamzásgátlás és a trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorn Úr/Nő!

        Az a gondom,hogy nemrég kezdtem el fogamzásgátlót szedni (Yadine és az első doboz 3. levele jelenleg!), és amikor az olvosom felírta a gyógyszert, akkor nem kérdezett rá,hogy volt e valakinek trombózisa a családban, nem küldött el vérvételre sem, egyedül a rákszűrést csinálta meg. Aznap ki is váltottam a gyógyszert és elolvastam a betegtájékoztatót és akkor jutott az eszembe és döbbentem rá, hogy elfelejtettem mondani illetve hogy nem beszéltünk a trombózisról az orvossal.Ugyanis Édesanyámnak 49 éves korában mélyvénás trombózisa volt.Amikor a leletemért visszamentem, akkor rákérdeztem erre a dologra!A válasz az volt, hogy majd genetikai vizsgálatot vagy vérvételt csinálunk!

        Annyi lenne a kérdésem,hogy mennyi az esélye annak, hogy a gyogyszertől trombózisom lesz?Tudtommal Anya is szedett gyogyszert még joval azelőtt hogy engem terveztek volna!

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás, trombózis témában

        Kedves Félős!

        Az édesanyja és a maga fogamzásgátlójának a hormontartalma között 1000-szeres a különbség. Ez nem vicc. Tehát ez is benne van a dologban. Persze ha a családban volt thrombózis érdemes kivizsgálni, van-e hajlam magának, de persze nem biztos, az édesanyjának volt-e. Tehát biztosan szedheti a fogamzásgátlót, mert a Yadine az egyik legalacsonyabb és legkevesebb mellékhatással járó készítmény, és biztosan 3 hónap van akár fél egy év szedéstől nem lesz thrombózisa. De persze el kell kezdeni a kivizsgálást, és rutin labort is kell vetetni. Ezek egyike sem bonyolult vizsgálat. ennyi. De nyugodtan szedje a gyógyszert.
        Sok sikert!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-01 00:45:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 09:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés