Hirdetés
      • Cerazette mellékhatása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kérdésem a következő: 40 éves vagyok,  több éve szedem a Cerazette tablettát, és az utóbbi 2 évben a menstruációm teljesen megszűnt. Ez a "mellékhatás" káros-e, vagy hagyjam abba  a tabletta szedését, és kérjek másikat? 2-3 hónapos szüneteket szoktam tartani a szedésben, ilyenkor a mensesem újra visszatér. Előre is köszönöm a választ.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában


        Kedves 40 éves!

        40 év felett egyáltalán nem javasolt a fogamzásgátló szedése, de persze a gyógyszer okozta azt, hogy nincs menzesze. De mivel ilyen korban már kevésbé javasoltak a hormongyógyszerek én leállnék vele. Helyette a Mirena javasolt, ami ugyan hormontartalmú, de az csak helyileg hat, így nem terheli a szervezetét. És szerintem még jobban is járna vele.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-27 08:54:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés