• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        16 éves korom óta szedtem a Harmonet nevű fogamzásgátlót 21 éves koromig. 18 éves korom környékén jelentkezett a migrénes fejfájás.Kezdetben csak nagyon erős fejfájásom volt,később pedig hányás is kísérte.21 évesen,szeptemberben,fél éve váltottam fogamzásgátlót,Diane 35-re hajhullás miatt.Azóta nem volt olyan erős migrénes fejfájásom,hogy hánytam volna.Persze a fejem fájt azóta,de közel sincs a migrénhez.Lehetséges,hogy a fogamzásgátlótól van ez?Illetve a másik kérdésem az lenne,hogy a Harmonetet még akkoriban azért is írták fel,mert nagyon erős vérzésem volt,borzasztó hasi fájdalommal,illetve nagyon rendszertelen is volt a menstruációm.A Harmonet sokat javított a helyzeten,(kevésbé fájt a hasam,rendszeressé vált),de amióta a Diane-t szedem még attól is kevesebbet vérzek.Ez nem gond?A harmadik kérdésem pedig az lenne,hogy a Diane-t lehet hosszabb ideig is szedni,pl évekig??Vagy inkább át kellene majd váltanom egy kisebb hormontartalmúra?

        Válaszát előre is köszönöm!!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        Panaszai alapján Ön nem használhat hormontartalmú fogamzásgátlást, az agyi embolia, thrombosis esélye Önnél nagyobb, mint az átlag (Diane 35 pedig az átlagnál is több hormont tartalmaz-abba kellene hagynia.) Kevesebb vérzés -ez nem gond, csak a szedése.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-24 10:50:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 09:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés