Fogamzásgátló férfinak

T. Címzett! Elég fura dolog történt, a párom valamilyen indíttatából elkezdett szedni fogamzásgátlót, aminek a neve: Trinordiol. Annak a reményében szedi, hogy hízni fog. Arra lenék kíváncsi, hogy lehet-e bármilyen egészségkárosító hatása, mivel ezek a gyógyszerek a női hormonháztartáshoz vannak kifejlesztve! Várom mielőbbi válaszát! Tisztelettel: V. Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Eszter!

Ha jól értem, a párja férfi. Ebben az esetben semmiképpen nem javaslom, hogy továbbra is szedje a női homont, ennek súlyos mellékhatásai lehetnek és a hízáshoz nem épp a megfelelő választás. (Fogamzásgátlót szedő nőkben sem maga a tabletta okoz hízást, hanem a tútzott táplálékbevitel.)

Inkább menjen el edzőterembe és izomzatot építve legyen formásabb, ha zavarja a testalkata.

Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

Kérdés: 2009. február 19., 15:40; Megválaszolva: 2009. február 19., 15:40
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...