Hirdetés
      • Nem baj hogy szedem a fogamzásgátlót? mit tegyek a szorongással, képzelődéssel??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Gyöngyi vagyok , 16éves. Megint írok mert ugye írtam a fejfáásomról(egy pontban szüntelen fáj), vállfájásomról, szédülésről, és hogy jó a meleg a fejemre! Szedem a gyógyszert meg kenem is magam.

        Az nem baj hogy Gestomix tablettát szedek, az nem okozhatja a TSH magasságát?

        És még azt szeretném mondani, hogy mindig is idegeskedő típus voltam, és sokat szorongok is... Beképzelek magamnak dolgokat(megtámadnak,megölnek,stb.), félek este, és amikor félek, ideges vagyok gyorsan dobog a szívem, és alig kapok levegőt. ilyenkor azért is nyugtatom magam,mert van aszmám és inhalálót kell szednem , uh.az megvéd kicsit, de nehogy valami bajom legyen. És tölötttem ki az interneten tezsteket, és az jött ki, hogy szorongó ember vagyok, és sokat idegeskedő, és ez igaz,de mit csináljak vele?? és ettől fájhat a fejem, szédülhetek?

         

        Köszöböm,üdv: Gyöngyi

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves Gyöngyi!


        Korábbi levelét sajnos nem ismerem, de az alábbi kérdésekre igyekszem válaszolni.
        1. fogamzásgátló tabletta endokrinológiai (mellék)hatásairól nőgyógyászát vagy belgyógyászt kellene megkérdeznie
        2. ami a pszichés részét illeti: a szorongásnak számos tünete lehet, elképzelhető hogy pl. fejfájás vagy egyéb fájdalmak formájában jelentkezik (ezt szaknyelven szomatizációnak hívjuk). A gondolatai is szorongásos tartalmúak. Kérdezem én, mitől lesz egy 16 éves lány szorongó? Mivel még nem töltötte be a 18. életévét, tanácsos volna gyermekpszichiáterhez fordulnia, aki biztosan tud segítséget adni akár alkati, akár átmeneti szorongásról van szó. Forduljon bizalommal szakemberhez, mert ez személyes megbeszélést igénylő probléma.

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-27 22:36:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 10:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: