• Hormonzavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Jó napot!

        Én decemberbe hagytam abba kislányom szoptatását és akkor elkezdtem szedni a Diana35.Január 12.-én jött meg és utána újra elkezdem, de előbb abba hagytam utolsót január 27.-én este vettem be. Azért hagytam abba előbb, mert szerettem volna beállítani a menstruációmat, mivel húsvétkor szeretünk volna megpróbálni összehozni a harmadik gyerekünket és nem akartam szedni már a gyógyszert, hogy nagyobb esély legyen gyermekünk megfogantatására, és mivel a férjem munkája olyan, hogy ritkán van itthon mostanában teljesen kiszámíthatatlan így ez az időpont lett volna jó nekünk. Eddig mint a két gyerekünket megtudtunk tervezni.

        A  próbrémám, hogy Január 31.-én megjött és Február 5.én már csak egy kis barnás volt ahogy a végén szokott lenni ez mint oké is lenne, de február 7. reggelre visszatért vagyis egy kicsit már előző este is láttam a WC papíron, de reggelig nem volt semmi. Reggelre visszatért és még az nap barnás színfolttal el is tűnt.

        Nem tudom minek véljem ezt, mert már arra is gondoltam, hogy nekem a menstruációm szüléseim előtt  7.napon szokott vége lenni,de nekem csütörtökön szinte már nem is volt pénteken meg egyáltalán nem csak este látszot valami a WC papíron. Január elején lévő menstruációm 5 napig tartott egyébként nálam a rend szüléseim előtt régen mindig 28 napra jött és 7.napon ment  és akkor is ezt a gyógyszert szedtem.

        Most tanácstalan vagyok, mert nem tudom, hogy hormon zavar-e és azt se, hogy most mihez számoljam a következőt, mert ez a szombati nem volt menstruáció csak befejezés? Mi volt közte az 1 nap szünet? Nekem az lenne a jó, ha január 31.-től lehetne számolnom, nem tudom mennyi esélyem van rá, hogy nem borult fel a régi rendszerem.Még az is jó lenne ha plusz míniszba lenne 1-2 nap a következőhöz,de ha szombathoz számolom már nem jó nekünk, mert férjem 3-4 nincs .Mennyire esélyem van rá?

        Tanácstalan vagyok kérem segítsen. Várom válaszát e-mail címemre.

        Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!


        A Diane 35 egy elsősorban pattanásokra alkalmazandó, magas hormontartalmú fogamzásgátló gyógyszer. Nem igazán értem, miért kezdte pont ezt a gyógyszert szedni, de ami biztos, hogy nagyon rendszertelen volt ez, a mindössze másfél hónap, amíg szedte a gyógyszert. Mivel abbahagyta a gyógyszert, megérkezett a megvonásos vérzése, ezen nem kell meglepődni. A ciklus szabályosságáról nem tudunk nyilatkozni, amíg gyógyszert szed, hiszen ilyenkor külső hormonbevitellel szabályozzuk a mensest. Az, hogy korábban 28 napos ciklusai voltak 7 napos vérzéssel, mindössze a gyógyszer hatása. Bármelyik másik fogamzásgátló mellett is 28 napos ciklusok vannak, legfeljebb a vérzés napjai változhatnak. Tehát nem tudjuk, vajon a gyógyszerszedés előtt milyen volt a menses.
        Várja meg a következő mensest, és ahhoz képest számoljon majd. Most nem lehet megmondani, vajon mikor lesz peteérése. Amit megtehet, hogy gyógyszertárakban kapható LH-teszttel próbálja ellenőrizni, de az eredmény így sem biztos.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-09 09:42:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 06:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés