• Fogamzásgátló 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Farkas Ágnes dr.

        Az egészségügyi probléma ami miatt nem szedhetek fogamzásgátlót az szivbetegség gyemekkorom óta szivbeteg vagyok már operáltak és jelenleg pacemakerem is van.Van egy adenomám is ami miatt magas a hormonszintem sok szivgyógyszert szedek és ezek miatt nem szedhetek hormon hatásu gyógyszert. A spirálban is gondolkodtam de mivel volt két endokarditiszem a  kardiológusom szerint a spirál egy góc forrás és nem engedélyezte az ovszeren kivül semmi más lehetőségem igy nem maradt.Már van egy 5 éves kisfijam és egészégügyi állapotom miatt nem szülhetek többet.11 év házasság után az ovszeres megoldás már elég kiábránditó ezért reméltem, hogy a pharmatex megoldás lehet számomra.Elkeserit, hogy Ön szerint nem biztonságos igy nem merem kipróbálni félek a terhesség kockázatától. Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgálás témában

        Kedves Hölgyem!


        Így valóban nem könnyű a helyzet. Általában inkább lebeszélem a nőket a végleges megoldásról, a művi meddővé tételről, de az Ön esetében lehet, hogy el lehet gondolkozni ezen is. Említette, hogy még egy terhességet az Ön egészségi állapotában kizártnak tartanak. A petevezetők lekötése egy végleges megoldás, én úgy érzem, kicsit túl végleges is, hiszen sosem tudhatjuk a jövőt. Ezt Ön és a párja érzik, mennyire megoldható, esetleg szóba sem jövő megoldás.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-05 21:47:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 12:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés