• Fogamzásgátló szüneteltetésével kapcsolatban kérdeznék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr!

        2003 végén kezdtem el szedni a Yadine fogamzásgátlót, többször kérdeztem a nőgyógyászomat, hogy szükséges-e szünetet tartani időnként a gyógyszer szedésében, de mindig azt mondta, hogy annyira kevés hormontartalma van a jelenleg forgalomban lévő győgyszereknek, hogy nem szükséges szünetelni.

        Azonban több barátnőm mondta már, hogy ha a fogamzásgátlót hosszú ideig szedi valaki, az problémát okozhat a későbbiekben. Nos arra persze senki nem tért ki, hogy milyen problémákat okozhat, csak annyit mondott mindeki, hogy nem tesz jót.

        Esetleg még annyi, hogy 2000-ben volt egy kifakadt ciszta az egyik petefészkemnél és műteni is kellett.  Akkor nyilván egy darabig nem is engedték szedjek fogamzásgátlót. Azóta minden egyes vizsgálatnál ellenőrzik, de szerencsére semmi probléma nem volt evvel.

        A kérdésem az lenne hogy szükséges-e hogy tartsak szünetet vagy hogy váltsak gyógyszert (nekem a Yadine nagyon jól bevált, nem érzem hogy váltanom kellene).?

         

        Válaszát előre is megköszönve.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        Egy jól bevált gyógyszer esetében nem szükséges szünetet tartani, mert semmit sem tudna vele elérni. Az egyik fontos mellékhatás, hogy a ciklus felborul a tabletta abbahagyása után nem akadályozható meg a tabletta kihagyásával, legfeljebb ez többször is bekövetkezne. Amikor már nem szeretné szedni a gyógyszert, ez úgyis kiderül. Érdemes számolni vele, hogy vannak nők, akiknek néhány hónapot vesz igénybe, hogy beálljon a menses rendszeresre a fogamzásgátló abbahagyása után, amikor már babát szeretnének. Az Ön által szedett gyógyszer valóban egy bevált fogamzásgátló, sokan használják, és legtöbbjüknél nincsen mellékhatása, vannak akik a hasonló hatóanyagú, de picit kisebb hormontartalmú tabletta mellett döntenek. Szerintem megnyugodhat.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-01 20:13:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 07:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés