• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

        Az lenne a kérdésem, hogy én 2 évvel ezelőtt voltam nőgyógyásznál, és akkor a yadine fogamzásgátló tablettát írta fel nekem,de végül nem kezdtem el szedni.És most lenne aktuális, de azóta híztam 6 kg-t tehát most 64 kg vagyok.Ez számít valamit? Vagy nyugodtan szedhetem a yadine-t, nem kell másik gyógyszer?

        (még nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót és 19 éves vagyok)

        Köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        Az a 6 kg nem számít, emiatt nem kell aggódnia. Nézze meg a szavatossági időt a gyógyszeren, hogy szedheti-e még, és emellett menjen el egy rendelésre, és beszéljék meg egy nőgyógyásszal, mikor kezdheti el szedni a gyógyszert. Létezik alacsonyabb hormontartalmú gyógyszer is ugyanilyen hatóanyaggal, de az, hogy melyiket választják, attól függ, hogy orvosa hogyan ítéli meg az Ön alkatát. Ha nem történt meg még eddig a trombózisra való fokozott hajlam szűrése, akkor ezt is meg kell ejteni, ez csak egy vérvétel lesz.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-30 13:39:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 11:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: