• Trombózis hajlam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Úr/ Nő!

        A fogamzásgátláshoz szükséges vérvételem pár évvel ezelőtt Protein C és S eltérést mutatott kevesebb volt a megengedettnél! Akkor nem kezdtem el fogamzásgátlót szedni, fél év múlva megismételte orvosom a vérvételt akkor már normális vot az érték! Az antithrombin értékem mindkét vérvétell esetében normális volt! Édesanyámnak volt trombózisa! Ez azt jeleniti hogy én is hajlamos vagyok rá és ez esetben nem szedhetek hormonális fogamzásgátlót?

        3 hónapja egy másik nőgyógyász vérvizsgálat nélkül írt fel nekem Lindynett 20- at és most tartok tőle hogy nem szedhetem! Mire bele kellene kezdenem az új levélbe még nem lesz kész a vérvétel eredménye, és tartok tőle hogy valami bajom lehet!
        Kezdjem el az új levelet, vagy várjam meg míg eljutok orvosomhoz, ő megkéri a vérvételt és tisztában leszünk az eredményekkel?

        Segítségét előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a trombózis, fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        Amennyiben a korábbi vérvétel során nem csak Protein C és S hiányra szűrték, hanem APC rezisztenciára és Leiden mutációra is, és azok negatívak, nyugodtan elkezdheti szedni a gyógyszert. Ha nem volt ilyen irányú szűrés, akkor is kezdje el, csak legyen meg a vérvétel a későbbiekben. 3 havi bogyótól nem lesz trombózisa.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-30 10:14:53; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 09:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés