• Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Abban szeretném a segitséget kérni, hogy én szedtem a lindynette 20 fogamzásgátlót 3 hónapig amit felirt a nőgyógyászom,és akkor semmi mellékhatása nem volt, aztán abbahagytam, kb 5 hóanpig nem szedtem semmit és most újra elkezdtem amikor megjött a menstruációm az első nap bevettem a gyógyszert ahogy kell! És 5 napig szokott tartani a menszeszem, és most van a 9. nap bár nincs meg erősen, csak kevés vérzés, és ilyen barnás! És szeretném megkérdezni hogy ez nem e baj??? És még az lenne a kérdésem, hogy ugye a 21.napkor fogy el a tabletta, akkor jön a 7 gyógyszermentes nap és a 8.on kell újra kezdenem, de mivan ha nem jön meg közbe, mer most is még ugye megvan..., akkor is ugyanúgy kezdjem el szedni a következő havit? Vagy várjam meg mig megjön??

        Előre is köszönöm a válaszokat!!!

         

        Niki

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Niki!

        Minden gyógyszer első levelének szedésekor lehet köztivérzés. Ettől még van fogamzásgátló hatás, és persze nem kell félnie, mert a gyógyszert nyugodtan szedje úgy ahogy elő van írva.
        Amennyiben vérzés van, úgy az előfordulhat, akár az egész első hónapban. Tulajdonképpen az első három hónap gyógyszer szedése alatt előfordulhat kisfokú barnás vérzés, amennyiben a következő hónapokban is jelentkezik, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni, mert akkor gyógyszer váltása szükséges. Amennyiben rendesen szedte a gyógyszert, akkor a vérzés ellenére fogamzásgátló hatás nem szűnik meg.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-16 22:20:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés