• Szedjem-e tovább a fogamzásgátlót

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő!

        Azzal akérdéssel fordulok Önökhöz,hogy én egy éve szedem a mercilon nevű tablettát és olyan panaszaim vannak amelyek agyógyszer szedése előtt nem voltak soha.Nagyon fáj a szex a párommal,akivel 5.5 éve vagyok együtt és előtte nem volt szexuális kapcsolatom,és a gyógyszer szedése előtt nem fájt.Már annyira rossz,hogy nem is akarom.Kirepedezek lenn a hüvelyem környékén,sőt még a végbél környékén is,amiből ha elmegyek pisilni és wc papírt oda teszem láttom,hogy véres.És emiatt,nagyon csíp a pisilés.Ezek a repedések akkor a legvészesebbek amikor a tablettából már az utolsó heti adagot szedem.És ezek miatt arepedések miatt fáj annyira szexmár abehatoláskor azt érzem,hogy nem bírom tovább anynira fáj.Nőgyógyászomnak hiába mondom,minig felírja akövetkező 3 havit és hogy biztos valamilyen fertőzésem van és,hogy nem a tabletta az oka.A tabletta felírásakor egy évvel ezelőtt az orvosom vérvételre sem küldött el,hogy melyik lenne a megfelelő gyógyszer nekem csak úgy felírta.Melleim is néha fájdogálnak mind akettőnek az oldala,oylan érzéssel,mint mikor elaluszuk valamelyik testrészünket.Mit tegyek?Én már ezt a fájdalmat a repedéseim miatt nem bírom.Így szex sincs köztünk párommal,mert már nagyon fáj,de így a gyógyszert feleslegesen szedem hónapról hónapra.És azt még elfelejtettem írni,hogy én nem akkor híztam agyógyszertől amikor elkezdtem szedni,hanem olyan 9-10 hónapra rá 4 kiló jött fel egyszerre.Amit azóta sem tudok leadni.Mit tanácsolnak nekem?hagyjam abba és vagy fél év után próbáljak meg mást amikor ez kiürült a szervezetemből?vagy most rögtön váltsak és megszünnek ezek a tünetek és nem is kell kihagyni?Ha áttérek rögtön egy másik fajta gyógyszerre az nem kuszál össze teljesen?Nem fogok tőle nagyon hízni?

        Előre is Köszönöm: Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        A tablettaszedés módosítja kicsit a nők hormonháztartását, és bár ha ritkán is, de ilyen tüneteket is okozhat, mint amiket leírt. Én azt javaslom, hagyjon most vagy 3 hónap szünetet, közben használjon egy kis ösztrogén tartalmú krémet (ovestin vagy Linoladiol) a repedések bekenésére. Majd ha a helyzet rendeződött, másfajta tablettát kellene megpróbálnia (pl. Yasminelle). Vérvétel pedig trombózis-hajlam szűrésre szükséges lenne.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-11 18:35:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: