72 órás tabletta után a rendes menstruáciom késik... Meddig várjak?

Tisztelt Doktor Úr / Nő! Október végén volt egy kis balesetünk a barátommal. Kiszakadt az óvszer ezért elmentem már rá másnapra nőgyógyászhoz felíratni 72 órás tablettát. Rá 5 napra meg is jött a menstruációm de most félek. November elején volt ez a menstruációm a tabletta miatt és a rendes vérzésemnek november 19-én kellett volna megjönnie. Már több mint 1 hete késik. A tabletta után is volt egy kis balesetünk de egyből észrevettük és inkább abba is hagytuk! Nem kockáztattunk! De most nagyon félek... A melleim fájnak néha görcsöl a hasam is. Tudom, hogy a 72 órás tabletta nagyon sok hormont tartalmaz és felborítja az egészet.. Ön szerint mi történik most velem? Mindig is vigyáztam erre a dologra, hogy ne történjen ilyen baleset.. És most meg itt aggódok. Kérem segítsen! Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves 72 órás!

A gyógyszer mivel hormonlöket a szervezetnek, ezért bizony előfordulhat, hogy a bevétele után vérzése lesz, majd pedig nem lesz vérzése. Sajnos ilyen van. Ez a gyógyszer azért sem javasolt többször használatra. Mindenképpen azt javaslom, mivel ráadásul nem is biztonságos a gyógyszer, hogy a vélt esemény után 14 nappal csináljon egy terhességi tesztet, mert az fogja megmondani, hogy most eredményes volt-e a gyógyszer vagy sem. Ha nem lett terhes, akkor viszont el kell mennie egy nőgyógyázhoz és felíratnia a fogamzásgátló tablettát. Én nem javaslom a további hazardírozást!

Üdvözlettel: Dr. Zsirai László

Kérdés: 2008. november 29., 16:29; Megválaszolva: 2008. november 29., 16:29
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?