• Escapelle

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Nő! November 21-ről 22-re virradóra, hajnali egyóra örül volt egy felelőtlen együttlétem a párommal, nem védekeztünk megfelelően egy átmulatott este után, és sajnos nem tudom, h bennem élvezett-e el. 40 óra múlva vettem be escapelle sürgősségi tablettát, eddig nem érzékeltem semmiféle melléhatását, de borzasztóan ideges vagyok, h nem történik-e mégis baj. Az utolsó menstruációm október 30-án kezdődött, így tehát a ciklusom 23-24. napján volt az aktus. A ciklusom azonban általában hosszabb 28 napnál, azt hiszem 33-35 nap, de nem igazán pontos. Elvileg a napokban kellene megjönni a vérzésemnek, de tudom, h a sürgősségi tabletta miatt több napot is késhet. Mennyi az esélye a teherbeesésnek az esetemben? öszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdezőnk!

        A sürgősségi fogamzásgátló tablettát 72 órán belül kell bevenni, így ez időben megtörtént. Elvileg csak kb. 80 % a hatékonyságuk, Pontos adatok nincsenek arra, hogy milyen esélyei vannak a teherbeesésre. Ön megtette, amit lehetett az adott helyzetben. Annyit tehet most, ha a szokott időben nem jelentkezik a menzesze, egy pár nap után egy terhességi tesztet csinál reggeli első vizeletből. Egy biztonságos fogamzásgátlási lehetőségen azért érdemes lesz elgondolkoznia, hogy az ilyen váratlan helyzetekben is biztonságban legyen.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-27 11:10:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés