Esemény utáni tabletta szükséges, ha késve vettem be a fogamzásgátlót?

Kedves Doktor Úr! 3 hónapja kezdtem el szedni a tri regol tablettát. (maximum 3x előfordult, h késve szedtem be egy-két tabit) . Tegnaphoz egy hete kellett volna elkezdenem a 4. levél szedését, de nem volt időm az orvosommal feliratni így abbahagytam a szedést. A kérdésem azzzal lenne kapcsolatos, hogy tegnap a párommal védekezés nélkül voltunk együtt...vajon véd még a fogamzásgátló a terhességtől ha egy hete nem szedem? vagy inkább iratassak fel eseményutáni tablettát? válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Kérdező!

A fogamzásgátló tablettát azért is kell minden nap bevenni, mert már 1 napi kihagyás után sem véd a tabletta 100 %-san, 1 hét nem szedés esetén pedig már semmiképp, ezért a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében egy esemény utáni tablettát mihamarabb szerezzen be, mert azt is az esemény után 72 órán belül érdemes bevennie.

Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2008. december 15., 11:03; Megválaszolva: 2008. december 15., 11:03
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló tabletta wu long anti...
Salvus víz fogamzásgátló
Érdeklődöm, hogy a Salvus víz befolyásolhatja e a fogamzásgátló hatását-mivel gyomorra alkalmazandó és úgy tudom hogy a gyomor problémák miatt...