• Rosszul bevett fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 1 hónapja kezdtem el szedni a Tri-Regol fogamzásgátló gyógyszert, amivel eddig semmi gondom nem volt. Sajnos a 2. levél szedésének elkezdésekor figyelmetlen voltam és az első 4 napon rossz tablettákat vettem be. Hátulról, visszafelé kezdtem el szedni a gyógyszert és nem az elejétől, mint ahogy azt a jelölés is mutatta.. Olvastam egy hasonló problémába esett hölgyről az egyik honlapon, aki a 12. napon vette csak észre, de neki az orvos azt tanácsolta, hogy szedje tovább hátulról, majd egy ujabb levélen ugyan azzal a szinü tablettával folytassa a 21. napig, majd 7 nap szünet, aztán ujra helyesen szedje. Szeretném kérdezni, hogy én is hasonlóképp járjak e el, vagy van egyéb megoldás is, amivel még időben közbe tudok lépni? Esetleg kezdjem el az elejéről helyesen szedni a gyógyszert ugyan azon a levélen? Ha tovább szedem így, ilyenkor ugyan úgy hat a gyógyszer vagy kell egyéb kiegészítő védekezés? Mennyire befolyásolja ez a vérzés megjöttét? Előre is nagyon köszönöm a válaszát! Tisztelettel: T.Dora

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Dóra!

        1.eset: Folytatja úgy, ahogy elkezdte szedni és kiegészítő védekezésként óvszert is használnak. Majd 7 nap szünet után rendes sorrendben szedi a tablettát, de óvszert még ebben a hónapban is használnak.

        2. eset: Nem folytatja így a gyógyszerszedést, hanem csak óvszerrel védekeznek ebben a hónapban, majd a vérzés 1. napjától szedje rendes sorrendben a tablettát és óvszerrel is védekezzenek.még 1 hónapig.

        A várt menstruáció időpontja mindkét esetbn módosulhat.

        Dr Lukács János nőgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-16 22:20:22; Megválaszolva: 2011. július 28., 16:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés