Hirdetés
      • Menstruáció késleletése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Régóta szedem a Lindinette 20 tablettát,pénteken szedtem be az utolsó szemet a levélből.Elvileg 1-2 napon belül meg kell hogy jöjjön a menstruációm,de szombatra nem biztos hogy elmúlik.Tanácsot szeretnék kérni hogy mit tegyek?Azt már tudom hogy folyamatosan szedhettem volna a 2 havi adagot,de most 2-3 nap kimaradt(mivel ma tudtam csak kiváltani)Nagyon összezavar ha most kezdem ismét?Vagy várjam meg míg megjön?Sosem csináltam ilyet,de most utazás miatt kellene ha elmúlna addig.Tisztelettel várom válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a mensrtuáció témában

        Kedves Kérdező!

        Őszintén szólva nem értem a levelét, pedig kétszer is elolvastam. Nem tudom, hogy most a 7 nap szünetet elcsúszta-e vagy sem. A lényeg, hogy a 7 nap szünet előtt elkezdett másik levél tablettától nem lesz semmi baj, persze a védelem attól függetlenül fennáll, ha előbb kezdi el a következő levelet.

        Viszont ha később kezdi el szedni a gyóygszert, magyarul nem 7 nap, hanem később, akár nyolc vagy később, akkor bizony hiába kezdi el szedni a gyógyszert, a következő levél elkezdésekor lesz csak 100% védelem. Tehát ha több, mint hét nap telik el a két levél között, akkor egy hónapig nincs védelem.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-20 11:39:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 08:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés