• Diane 35

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy pár napja voltam cytológiai vizsgálaton amikor is fel írattam a Diane 35 tablettát.Mivel új nőgyógyászhoz mentem így megkérdezte hogy mióta szedem?Közöltem vele hogy kb. 7 éve és majdnem leharapta a fejem mert állítólag 1-2 évnél tovább ezt a fajta gyógyszert nem lehetne szedni.Prsze tartottam ez idő alatt pár hónap szünetet.Kérdésem az lenne hogy valóban váltanom kellene e , vagy esetleg szünetet kell hagyni?És ha kell akkor milyen gyógyszert szedjek?Előre is köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Diane szedő!

        Nem tudom ki találta ki, hogy nem lehet szedni a Dianet, de nem lesz semmi baja tőle. Ha nem hízott el, és persze a laborvizsgálatai is rendben voltak, valamint a rákszűrésével sem volt gond, akkor maradhat a gyógyszer. Más kérdés, hogy tényleg kell-e ez a bogyó. Mivel ez nagyon pattanásos és zsíros bőrűeknek illetve túlzott szőrnövekedéssel küszködőknek lett kitalálva. Ha csak fogamzásgátlás céljából szedi, vagy azért mert van egy-két pattanása, akkor szerintem teljesen felesleges ez a gyógyszer. Van helyette Yadine vagy Yasminelle, ami ugyanúgy széppé teszi a bőrt, és persze nem ilyen magas a hormontartalma.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-14 10:33:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés