• Esemény utáni tabletta ebben az esetben használhatott?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Körülbelül egy hónapja, mikor együtt voltunk a barátommal óvszerrel védekeztünk, ami sajnos kiszakadt, de alkalmaztuk a megszakításos módszert is. A biztonság kedvéért, még aznap beszedtem az esemény utáni tablettát. Azt hallottam, hogy ilyenkor általában felborul a nők hormonháztartása, de nekem nem volt semmi mellékhatása, a mezeszem is pontosan ugyan akkor jött meg, amikor szokott, se előbb, se később. Ezért úgy gondoltam, hogy a ciklusom első napján (ami a sürgősségi tabletta bevételétől számított 10. nap volt) elkezdem szedni a Lindynette 20 nevű fogamzásgátló tablettát. A fogamzásgátló szedésétől mellékhatásként pecsételő vérzésem volt, ami már meg is szűnt. Az lenne a kérdésem, hogy az esemény utáni tabletta és a fogamzásgátló ugyanazon hónapban történő alkalmazása okoz e valami problémát, lehet e belőle valami baj a későbbiekben? Terhességi tesztet is csináltam, ami negatív lett. Ezt vehetem biztosra? Ezen kívül még ugyan ebben a hónapban sajnos volt egy felfázásos, és egy felső légúti megbetegedésem is, amikre antibiotikumokat kaptam. Úgy tudom ez csökkenti az anti-bébi tabletta hatását. Így a második levél tabletta szedésénél is ajánlatos még óvszer használata? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves kérdező!

        Igen, szerintem teljesen megnyugodhat. Abból semmi baj nem származik, ha a lindynette-t a sürgősségi után kezdte el szedni, ezt jelzi, hogy mensese rendben megjött. A pecsételő vérzés az első levél gyógyszer alatt teljesen normális.Szerintem a mostani ciklus alatt már nem kell máshogy védekezniük.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-06 09:22:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 15:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés