• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr! Voltam nőgyógyásznál fogamzásgátló tablettát felíratni. Felírta a Yasminelle nevű gyógyszert. Elolvastam a tájékoztatót, és abba az áll, hogy ha használtam hormontartalmú fogamzásgátlót az előző hónapban, akkor ne kezdjem el még szedni. A 72 órás tabletta annak számít? És még azt is írta hogy nem dohányzó egészséges nők szedhetik a gyógyszert. Ha dohányzok, akkor csökkenti a tabletta hatását? A választ előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        A dohányzás tanult és persze rossz szokás. Nem tudom mi értelme van annak. A dohányzás nem csökkenti a hatást, de persze a maga életbenmaradási esélyét rontja, nemcsak a tüdőrákét, de a thrombózisét is. Ami most magát jobban fenyegeti. Tehát igenis le kell szokni róla. A másik, hogy a sürgősségi gyógyszer után egy hónapot kell várni és az első rendes menzesze első napján kell bevenni a gyógyszert. Tehát akkor már szedheti. De meg kell várni az első menzeszet. Ez általában a gyógyszer után egy hónap vagy két hét között szokott lennie.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-31 21:51:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 08:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: