• Gyógyszerek kölcsönhatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!/Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne, amelyben szeretném szíves segítségét, tanácsát kikérni! Előre is köszönöm! Örökletesen magas koleszterinszintemet évek óta Atora-Teva 80 mg tablettával kezelik. Emellett Lindynette20 fogamzásgátló tablettát is szedek. Hosszú ideje alvási nehézségekkel küzdök (nehéz elalvás, éjszakánként 3-4 alkalommal megébredek, éjszakánként gyakran heves szívdobogás lép fel, amitől nem tudok aludni, hajnalban felkelek és nem tudok visszaaludni, stb...), ezért úgy döntöttem, hogy elkezdem szedni a Hova filmtablettát, amely tisztán növényi hatóanyagokat (komló és macskagyökér) tartalmaz. Ennek bevétele a fogamzásgátlóval egy időben, este 9 órakor történik. Kérdésem lenne, hogy befolyásolhatják-e az általam szedett gyógyszerek egymás hatását? Tanácsát tisztelettel megköszönöm! Brigitta

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Brigitta!

        Valószínű, hogy nem, de érdemes lenne a két gyógyszer szedését elválasztani egymástól, pl. reggel szedni a fogamzásgátlót!

        Üdvözlettel: Dr. Bencsik András



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-15 14:45:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: