• Menstruáció 1 hetes késése jelenthet-e terhességet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 26 éves vagyok. 2008. június 22-e óta nem szedek fogamzásgátlót /Diane 35/ (szeretném ha a saját hormonrendszerem is "dolgozzon"). Az abbahagyást követő első hónapban napra pontosan 28 napra jött meg a menstruációm. A következő hónapban 3 napot, legutóbb pedig 1 hetet késett, de megjött. "Védekezés nélküli" nemi aktus a vérzés jelentkezése előtt kb 10 nappal volt. Pont azon a napon csináltam egy terhességi tesztet reggel, amikor a vérzés megindult. A teszt negatív lett, viszont a menstruációs vérzésem megváltozott, abból a szempontból, hogy általában a 3. napon legerősebb a vérzésem. Ez esetben az első naptól kezdve három napig erős vérzésem volt, alhasi görcsökkel, és erős derékfájással. Szeretném tudni, hogy Ön szerint ezek a tünetek, jelenthetnek-e terhességet, vagy csak a fogamzásgátló elhagyása okozta ezt a zavart? Nagyon köszönöm. Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában


           
         Kedves Gabriella!

        A fogamzásgátló abbahagyása után persze nem szabad olyan menstruációt várni, mint azelőtt volt. Tehát a vérzés jellegének és minőségének a  megváltozása teljesen normális. A másik, hogy nem védekezni az  aktus során semmiképpen nem javasolt, ha nem akar gyermeket.

        Gondolja, hogy jobb-e egy terhesség megszakítás, mint az a hiedelem, hogy most üdülteti a fogamzásgátlótól a szervezetét? És persze a terhességi tesztet a vélt szexuális esemény után 14 nappal kell végezni, mivel akkor ad pontos választ, hogy az adott eseménytől terhes lett-e vagy sem. Tehát, ha nem akar gyermeket akkor  védekezzen megfelelően, de ez a semmi módszer semmiképpen nem javasolt. Nem muszáj Dianét szednie, szedhet mást is.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-10 16:38:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés