• Menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A nőgyógyászom tanácsára a mensesem 4.naján kezdtem el szedni a fogamzásgátlót(lindynette20)(hogy ne várjak akkor még1 ciklusig) ő azt mondta hogy akkor az eslő 3 szemet ami a levél elején van tegyem félre(így olyan mintha a ciklus elején kezdtem volna el szedni..),és ne szedjem be(hátha jó lesz majd késöbb ha elvesztek párat esetleg) és így a 18.napon viszont abba kéne hagynom a szedést mert jön a 7napos szünet...ekkor valóban meg kell jönnie? vagy érdemes lenne beszedni még azt a 3szemet ami az elején lemaradt és utána tartani a 7napos szünetet? (csak így a tablettaszedés nem a ciklus elején történt meg,ami egyébként igaz is,de mi a fontosabb az hogy a menstruációm első napjához igazodjak ,így a következő ciklusom is ahhoz fog igazodni,vagy hogy végig szedjem a tablettát?(3szem)(természetsen a következőkben beszedem majd szépen mind a 21tablettát) tehát a következő menstruáció időpontjáról lenne szó!) Ön mit javasol mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        A gyógyszer leiratban is az szerepel, hogy a bogyót a menses 1-5. napja között bármikor el lehet kezdeni. Én azt javaslom, szedje be a 21 szemet, és utána tartsa meg a 7 napos szünetet.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor 
           
         


         

           
         Kedves Hölgyem!

        Sajnos nem igazán értem, miért kellene kihagyni 3 szem tablettát. Annak, hogy a menstruáció 1. napjától kezdve kell elkezdeni szedni a gyógyszert, az az értelme, hogy megfelelő biztonság alakuljon ki, és nem az, hogy a következő vérzés 21 nap múlva jöjjön meg. A következő vérzés nem is fog az utolsó vérzéshez igazodni, mert a vérzésszünetben nem az első napon fog megjönni a menstruáció, csak néhány nap elteltével. Ehhez a későbbiekben már nem kell igazodni, csak a napokat kell figyelni. Azt javaslom, hogy szedje be az összes szemet, hiszen mindegyik tabletta ugyanazt a dózist tartalmazza, így a következő ciklusig kialakul a megfelelő védelem.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-29 18:58:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 13:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: