• 1.levél, 2. levél, 3. levél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt Dr.Úr. Kortörténet: most 24 éves vagyok 16 éves koromban chisztákat találtak a méhemben melyre az orvos Diane 35-öt írt fel.rendszeres szedése mellett 1 hónap után tiszta volt a méhem . a gyógyszert természetesen tovább szedtem míg egyszer 18 évesen teherbe estem mellette a menses időben jelentkezett kicsit erősebbnek érződött mint a szoványos 10. napi vérzés után orvoshoz fordultam (kompletálódott vetélés)az orvos javaslatára azonnal abbahagytam a gyógyszer szedését,28 napig véreztem.Az ezt követő 8 hónapban semmilyen menstuációm nem volt majd ismé jelentkezett olyan volt mint amegszokott ugyan úgy zajlott le.Ezek után egy 6 hónapos szünet volt majd ismét a megszokott folyatában zajlott le,3hónap kihagyás után ismételten,majd 2×2hónap hihagyás ez után havi jelleggel 1-2 nap késéssel folyt köv:folytatás: Addigra betöltöttem a 20.életévemet komoly kapcsolatom volt-van rendezett es viszonylag nyugodt az életem. 4évi próbálkozás után itthon végzett ITP pozitív majd 2008.06.04-én uh vizsgálat melynek az eredménye a következő :uh uterus54×31×36mm E:6,5mm folyadék 8mm jobb o.ov.:28×18mm bal o.ov.:32×18mm mellette 21×20mm echoszegény képlet. Jobb oldalon az uterus mellett és mögött 44×31mm-esvegyesechoszegény kolet. Véralvadék? Vélemény esetleges laporosc.elvégzése céljából praes. 2 nappal késöbb kontroll a negativ ITP eredmeny miadt eltekintettek a felvételtől. Majd 2008.07.18.itthon végzett ITP pozitív 07.23.-án uh vizsgálat Endometrium:6,5mm bal o.ov.:33×19mm jobb o.ov38×23mmbenne19,5×19,5mm foll.graviditás sem intra sem extrauterin nem látható.folyt köv: erős gyanum van arra ,hogy a gyógyszer miadti kompletálódott vetélés okozza még mindig ezt a problémámat és az lenne a kérdésem hogy van e olyan gyógyszer ami elősegíti a fogamzást illetve a megtapadást.A vizsgálatokat természetesen kérni fogom ,de a gyanum akkor is erre vezethetem vissza. Válaszát előre is köszönöm. Illés Viktória

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonháztartás témában

        Kedves Viktória!

        Sajnos azt nem írta, vajon a Diane szedése előtt rendszeres volt-e a vérzése, vagy esetleg pont ez volt az oka, hogy vizsgálatra ment, ahol az említett cisztákat találták.
        Mindettől eltekintve a hormonháztartása egyértelműen felborult. Ebben mind a gyógyszer, mind a vetélés, mind az alapbetegsége szerepet játszik. Nem szükséges az okot keresnie. Ha gyermeket szeretnének, és ez 4 éve nem sikerül, akkor nagyon itt az ideje egy komplett meddőségi kivizsgálásnak, annak minden lépcsőjével. Kezdve az egyszerű hormonvizsglattal, ha szükség van rá, egészen a diagnosztikus laparoszkópiáig. Ezt adott esetben a kezelőorvosa fogja javasolni, ha egyáltalán szükséges. Mindenképpen meddőségi szakrendelést keressen fel. Mielőbbi gyermekáldást kívánok!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes
         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-17 15:44:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 08:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: