• Cilest gyógyszer elkezdése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! 31 éves anyuka vagyok. 20 éves koromban kezdtem Cilest fogamzásgátlót szedni. Kb. 6 évig, szedtem, majd abbahagytam, mert gyermekeket szerettünk volna. A gyógyszerrel semmilyen problémám nem volt a szedése alatt. Most miután 2 gyermekem megszületett ( a legkisebb 20 hónapos) ismét gyógyszer szeretnék szedni. Az orvosom a Cilest tabletta szedését javasolta. Én csak az miatt aggódom kicsit, hogy a 2. terhességem alatt visszerem lett a nemi szervemen, ami az orvosom szerint a terhesség miatt alakult ki, és a későbbiekben a szülés után el is múlt, azóta nem igazán éreztem, hogy lenne. Édesanyám jelenleg is szenved visszerekkel a lábán.A Cilest tabletta tájékoztatóján szerepel, egy utalás a visszeres problémákkal kapcsolatban. A kérdésem az lenne, hogy nyugodtan szedhetem-e a tablettát? Illetve a gyógyszer elkezdését az befolyásolja-e, hogy 2008. február hónapban volt egy p:3-as +HPV rákszűrésem, majd márciusban p:2-es lett HPV nélkül. Most júliusban P:2-es lett ismét HPV-vel. S a meghatározás szerint magas kockázat, így hamarosan egy immunerősítő tablettát kell majd elkezdenem szedni. Ön szerint a két elmondott dolog mellett nyugodtan elkezdhetem szedni a Cilest nevezetű fogamzásgátló tablettát? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel.: Csilla

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Csilla!

        Igen, azt gondolom, hogy nyugodtan elkezdheti szedni a cilestet. A rákszűrése most negatív, az, hogy a HPV jelen van most a méhnyakban, nem feltétlenül jelent bajt. Ha visszerei pedig most nincsenek, akkor nem a most elkezdett cilest-től fognak kiújulni. Az esetleges trombózis hajlama szűrése végett egy vérvételt javasolnék (APC rezisztenia szűrés és 5-ös véralvadási faktor szűrés), amennyiben azok negatívak, teljes biztonsággal szedhető a gyógyszer.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor 


           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-27 20:43:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés