• Twinrix és fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nemsokára megkapom a Twinrix injekció harmadik adagját (február óta kaptam kettőt, most lesz az utolsó, harmadik ijekcio). A Twinrix a Hepatitis A és B ellen véd. Befolyásolhatja esetleg a fogamzásgátló (Lindynette 20 mg) hatását? Ráadásul 3 hete fejeztem be egy antibiotikum (Moxibiot kúrát). Azért bizonytalanodtam el, mivel a következő olvasható a betegtajekoztatoban: A Twinrix Felnőtt neomicint tartalmaz Jelezze kezelőorvosának, ha volt már allergiás reakciója neomicinre (antibiotikum). Ön szerint szükséges kiegészítő védekezés? Ha igen, meddig? Mondjuk február óta, amiota már kettőt kaptam, nemrég ultrahangos vizsgálaton is voltam és nincs terhesség. Csatolok egy képet a tájékoztatóból.

        Dr. Kiss György válasza a Twinrix és fogamzásgátló témában

        Tisztelt Hölgyem ! Az injectiós kura alatt a biztonság kedvéért kérem használjon kiegészitő védekezést is. Igy is kevés a valószinüsége, a Lindynette 20 rendszeres szedése mellett a nemkivánatos terhességnek, de a vérbeli hormonszint csökkenést befolyásoló antibioticumok miatt nem tartanám feleslegesnek, az óvszer haszálatát. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. augusztus 04., 07:34; Megválaszolva: 2020. augusztus 06., 17:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: