• Regulon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Doktor Nő! A 3. fogamzásgátló tablettát szedem.( először Mistral,  utána Novynette) ezektől minden tabletta szedés második hetében barnás közti vérzésem volt. Orvos tanácsára kaptam egy magasabb hormontartalmú készítményt a Regulont. Ettől ugyanúgy de még erősebb vérzésem lett a második héten. Bő egy hétig... Nem tudom hogy szedjem e tovább ,mivel ez az első levél és hátha szokni kell...amit kétlek... Vagy hagyjam? Beteg tájékoztató tudom irja h az első 3 hónapban lehet közti vérzés... Szakrendelésre csak soká tudnak időpontot adni. Magánrendelésre meg már nem akarok pénzt ölni az első két gyógyszer annak a keretében lett kiirva. 29 éves nem szült nő vagyok Eddig nem volt baj sose a ciklusommal. Rák szűrés uh rendben. Köszönöm a segítségét!

        Dr. Pétervári László válasza a Fogamzásgátlás témában

        A hormontartalmú fogamzásgátló használatakor a szervezetnek hozzá kell szoknia a megváltozott hormon háztartáshoz. Ez az első, alkalmazkodási időszak kb. 3 hónapig tart. Az esetek nagy részében ennek semmilyen tünete nincs, a menstruációs ciklus zökkenőmentesen átáll a tabletta vagy hüvelygyűrű diktálta ritmusra. Érdemes türelmesnek lenni, a kezdeti kellemetlenségek jó eséllyel maguktól elmúlnak. Szedje a készítményt előírásnak megfelelően.Panasza rendeződni fog.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 06., 09:32; Megválaszolva: 2019. június 11., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        23 éves nő vagyok. Symicia fogamzásgátlót írt fel a nőgyógyászom. Naponta 10 szál cigit szívok . Mennyire veszélyes ez így? Szeretném a későbbiekben abbahagyni a dohányzást.
        Kedves Doktor úr/ Doktornő! 20 éves vagyok, körülbelül két éve szedem a Velgyn nevű fogamzásgátlót. Nem fordult még elő velem ilyen a két év alatt, de most annyira zavaros hónapom volt 3 szemet (15.,16.,17.)késve vettem be. Este 9-10-kor...