• Fogamzásgátló ható ideje mennyi?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Mercilon tabletta szedését abba hagytam 05.01én utolsó beszedett tablettám 04.23azt szeretném megtudni meddig tart még a fogamzásgátló hatása?kb mikortól használjunk plusz védekezést?nem szeretnénk még babát csak gondoltam hagyok ki pár hónapot a tabletta szedésböl.Előre is köszönjük válaszát Lívi és Balázs

        Dr. Farkas Ágnes válasza a Fogamzásgátló témában

        Kedves Livi és Balázs ! A fogamzásgátló hatása azonnal csökken, amint egy szem is kimarad. Éppen ezért, ha abbahagyja a gyógyszer szedését, kiegészítő védekezésre az aktuális következő szemnél szükséges lesz, ha babát nem szeretne. A tabletta szüneteltetésének egyébként semmi értelme, ha még nem terveznék babát, ne tartson szünetet, előny nem származik belőle. Nyugodtan szedje újra a gyógyszerét. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Farkas Ágnes

        Kérdés: 2019. május 04., 19:51; Megválaszolva: 2019. május 14., 18:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: