• Antibiotikum, fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép estét kívánok! Életemben előszőr kerültem be a kórházba január 13-án tályogos mandulagyulladással. Mikor megkaptam az első antibiotikumom venásan megkérdeztem, hogy szedhetem e mellette ugyan úgy a fogamzásgátlóm. A válasz igen volt, merthogy nem üti egyik a másikat. 16-án engedtek ki es meg aznap este elkezdtem vérezni, ami azóta is tart. Ma 22-e van. A levél vasárnap fog elfogyni. És jövő hét csütörtökön kéne megjöjjön. A kérdésem, hogy ilyenkor is tartsam-e meg a 7 napos szünetet vagy folytassam a szedést az új levéllel egyből? És a tablettám teljes hatása elmegy e ilyenlor? Kétségbe vagyok esve a 7év alatt egyszer sem fordult elő. Lyndinette 20-at szedek es Zinacefet kaptam vénásan majd zinnatot tabletta formájában. Köszönöm a válaszát előre is!

        Dr. Pétervári László válasza a Fogamzásgátlás témában

        A fogamzásgátlót szedje előírásszerűen, a hét nap szünet után kezdje el az új levelet. A vérzési rendellenesség a fogamzásgátló felszívódásának zavarából eredhet. Azt mindig külön kell bevenni bármilyen készítménytől, és 3-4 óra felszívódási időre van szükség. Kiegészítő védekezésre van szükség ezen idő alatt.


        Kérdés: 2019. január 23., 00:00; Megválaszolva: 2019. január 24., 20:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: