Fogamzásgátló tünetei vagy terhesség?

Tisztelt Szakértő! 23 éves vagyok, 7 éve szedem a Lindynette 20-as fogamzásgátlót. Közel 2 hónapja érzek folyamatos mellfeszülést, a melleim nagyobbak lettek, a mellbimbóim eresebbek, duzzadtak. Emellett heti 4-5 alkalommal erősebb, menstruációs görcsökhöz hasonló alhasi fájdalmaim vannak (a vérzési ciklustól függetlenül tapasztalom őket, a megvonásos vérzés után sem múlnak el) . Tavaly már jelentkeztek hasonló tüneteim egyszer, de akkor a megvonásos vérzés elmúltával megszűntek. Az lenne a kérdésem, hogy okozhat-e a fogamzásgátló tabletta 6 év tünetmentes szedés után hasfájást, mellfeszülést, vagy 23 évesen még lehet természetes a mell növekedése, és csak azt tapasztalom? 1, 5 hónapja voltam nőgyógyásznál, a HVT eredményem negatív, a hüvelyi ultrahang során mindent rendben találtak. Azóta jelentkezett már kétszer megvonásos vérzésem (a napokban múlt el) , mennyisége, minősége is a megszokott volt. Néha viszont szédülök, émelygek is, az elmúlt hónapban gyakrabban, kb. hetente enyhébb hasmenésem jelentkezett. A mellfeszüléssel és alhasi görcsökkel együttvéve kell-e tartanom terhességtől? A tablettát órára pontosan szedem, hányás-hasmenés esetén pótolom, ha szükséges, kiegészítő védekezést is alkalmazunk. Túlaggódom a dolgokat vagy érdemes lenne tesztet csinálnom a tünetek fényében? Előre is köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csősz György válasza Fogamzásgátló, Terhesség témában

Véleményem szerint túlaggódja, de a panaszokat okozhatja akár a fogamzásgátló is. Kérjen orvosától esetleg egy másikat ha a tünetei a következő ciklusban is megvannak.

Kérdés: 2017. február 11., 00:00; Megválaszolva: 2017. február 14., 15:25
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...