Fogamzásgátló + Xanax?

Tisztelt Doktorúr/-nő! Pánikbetegségem miatt antidepresszánst szedek (Paretin) , mellég pedig Xanaxot. Fogamzásgátlót 3 éve szedek (Symicia) . A pszichiáterem azt mondta, semelyik nincsen hatással a Symiciára, nyugodtan szedhetem őket együtt. Viszont pár napja voltam a szokásos éves nőgyógyászati szűrésen, ahol elmondtam, milyen gyógyszereket szedek, és a Doktornő azt mondta, hogy a Xanax befolyásolhatja a Symicia hatását. Elvégezte a rákszűrést és a hüvelyi ultrahangot, és azt mondta, semmi kórosat nem lát. Mondtam neki, hogy min. 2 óra mindig eltelt a Xanax és a Symicia bevétele között, de azt mondta, hogy az kevés. Mire megkérdeztem, hogy akkor lehetek-e terhes, és azt válaszolta, hogy majd meglátjuk... A leletemen minden normális, a méhem 50-45mm, a méhnyálkahártya vastagsága pedig 3 mm. Ezek az adatok utalhatnak korai terhességre, amit az ultrahang még nem tudott megállapítani? Egyáltalán, mennyi az esélye így annak, hogy terhes lehetek? És akkor mennyi időnek kéne eltelnie a két gyógyszer bevétele között? Tényleg befolyásolják egymást? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csősz György válasza fogamzásgátlás témában

Semennyi. Én is úgy gondolom, hogy nem hat a Xanax a fogamzásgátlóra

Kérdés: 2017. február 10., 21:40; Megválaszolva: 2017. február 14., 15:23
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?