Fogamzásgátló tovább szedése

Tisztelt Dr. Tekse István! Öt évig szedtem fogamzásgátló tablettát (yasminelle) . Két hónapot szüneteltettem, majd két hónapja elkezdtem újra szedni. Sajnos a 18. szemet elfelejtettem bevenni, másnap pótoltam, amikor eszembe jutott. Ezt követően nem tartottam 7 napos szünetet, hanem el kezdtem szedni a második levelet, hogy védve legyek. Tehát így kimaradt a menstruációm, pecsételő vérzésem pedig volt végig a második levél szedése alatt. Tegnap kellett bevennem az utolsót szemet a második levélből. Szerda körül kell megjönnie, viszont így a hétvégére nem fog elmúlni, ami nekem nagyon fontos lenne. Kérdésem, hogy el kezdhetem e szedni a harmadik levelet, amit csütörtökön abba is hagynék (! ) , így csak eltolnám a menstruáció első napját? Nagyon megbolygatom a szervezetem, vagy ez még nem okoz túl nagy gondot? Így igazából négy tablettát szednék be pluszba. Köszönöm a segítségét és a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza oc témában

Kedves Kérdező!

Szerintem hasznosabb ha beszedi a 3. levelet is folyamatosan (van amikor direkt így használjuk) , semmi problémát nem fog okozni. Ha most 4 db-ot beszed, a többi már nem használható így.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. december 05., 11:46; Megválaszolva: 2016. december 12., 15:31
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Antibiotikum + fogamzásgátló +...
December óta szedem a Lindynette 20 mg fogamzásgátló. Július 2-től egy hétig (július 8ig) antibiotikumot (Moxibiot) kellett szednem, mivel a...
Abbahagyott fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Szeptember 25-én jött meg az eredmény, hogy heterogén Leiden mutációban érintett vagyok. Miután kiderült, konzultáltam...
Zinnat 500 Jangee0, 2
Tisztelt Doktor úr! Zinnat 500-at kellett volna szednem 5 napig napi kettőt (10 szem) 6 szem után kiderült hogy allergiés vagyok rá, semmi komoly...
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a fogamzásgátló tabletta (nem hasmenés) csak a normálisnál hígabb vagy a normális...